Innovaties

Het zit in ons bloed: de beste bomen kweken. Het zorgt ervoor dat we voortdurend zoeken naar kwaliteitsverbetering. Van de verzorging, van de teelt, van de bomen zelf, van de grond, van processen en producten. Dat heeft geleid tot een aantal innovaties.

Gotensysteem

Geen betere start voor een boom dan met gotenteelt. Het bij Volentis geboren idee van het telen in goten is inmiddels ontwikkeld tot een geavanceerd en efficiƫnt teeltsysteem. Met behulp van dit systeem telen we ons eigen hoogwaardige uitgangsmateriaal. Onze bomen krijgen er sterke, dichte wortelstelsels door. De basis van de beste bomen.

Betonpaden

De grond, die vorige generaties aan ons doorgaven, wilden we met dezelfde zorg en toewijding behandelen en bewerken. Door het gebruik van betonpaden op onze percelen, sparen we de bodemstructuur. Daarnaast biedt het veel praktische en logistieke voordelen.

Onkruidbestrijding per quad

Door onkruidbestrijding met een laagvolume spuitsysteem per quad uit te voeren, kunnen we de hoeveelheid en plaats van het bestrijdingsmiddel exact bepalen. Dat betekent een drastische reductie van het volume bestrijdingsmiddelen. Doordat een quad licht is, sparen we ook hiermee de bodemstructuur en kunnen we op het meest optimale moment de bestrijding uitvoeren.

De volgende innovatie komt eraan

Vanzelfsprekend blijven we niet stilzitten bij Volentis. We zien nog meer mogelijkheden voor onder andere bodemverbetering en precisielandbouw, waardoor onze bomen en service nog beter zullen worden.
Daarnaast zijn we bezig met secundaire aspecten als afvalverwerking. De volgende innovatie komt er dus aan. We laten het je weten, als het zover is.

Wilt u meer informatie? Vraag onze brochure aan.

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren