Innovaties

Het zit in ons bloed: de beste bomen kweken. Het zorgt ervoor dat we voortdurend zoeken naar kwaliteitsverbetering. Van de verzorging, van de teelt, van de bomen zelf, van de grond, van processen en producten. Dat heeft geleid tot een aantal innovaties.

Gotensysteem

Geen betere start voor een boom dan met gotenteelt. Het bij Volentis geboren idee van het telen in goten is inmiddels ontwikkeld tot een geavanceerd en efficiënt teeltsysteem. Met behulp van dit systeem telen we ons eigen hoogwaardige uitgangsmateriaal. Onze bomen krijgen er sterke, dichte wortelstelsels door. De basis van de beste bomen.

Potmachine

Om jaarrond bomen te kunnen leveren, wordt een deel van het jonge plantgoed opgepot. Deze potmachine neemt deze arbeidsintensieve klus over. De potmachine is op maat ontwikkeld voor dit proces waardoor kostbare tijd en arbeid worden bespaard.

Robot Gotrack

Eén van de nieuwste innovaties is de zelfrijdende robottractor. Deze robot houdt de graspaden binnen de perken en wordt ingezet om taken over te nemen. Dit bespaart tijd in het onderhouden van de percelen.

De volgende innovatie komt eraan

Vanzelfsprekend blijven we niet stilzitten bij Volentis. We zien nog meer mogelijkheden voor onder andere bodemverbetering en precisielandbouw, waardoor onze bomen en service nog beter zullen worden.
Daarnaast zijn we bezig met secundaire aspecten als afvalverwerking. De volgende innovatie komt er dus aan. We laten het je weten, als het zover is.

Wilt u meer informatie? Vraag onze brochure aan.

Deze website gebruikt analytische cookies om bezoekersstatistieken bij te houden.

Accepteren